Vores politik

Enhedslisten i Helsingør arbejder for en rød og grøn kommune.

Økonomiske overvejelser
Flertallet i Helsingør Byråd er glade for effektiviseringer. Det er Enhedslisten også. Der er jo ingen grund til ikke at arbejde så effektivt som muligt. Men mange af effektiviseringerne i det budget, som flertallet i byrådet har vedtaget, er ikke effektiviseringer, men besparelser. For eksempel får plejehjemmene ikke længere penge for de beboere, som er indlagt på sygehus. Problemet er bare, at hidtil har plejehjemmene brugt beløbet til daglig drift. Så nu skal de spare. Samtidig skal de effektivisere ved at reducere spild. Det har de fokus på i forvejen, så det er ren nedskæring.

Bevar stadion på Nordre Strandvej
Helsingør Kommunes lokalplan for Nyt stadion på Gl. Hellebækvej skal i høring endnu en gang. Ikke på grund af de omkring 1700 indsigelser fra kommunens borgere, men fordi kommunens embedsmænd havde placeret en p-plads, hvor den ikke måtte være.
Det er et håbløst projekt at anlægge et stadion i naturskønne områder på en blind vej. Samtidig skal vores grønne kulturarv på Nordre Strandvej plastres til med boliger for at redde kommunens økonomi.
Det eksisterende stadion på Ndr. Strandvej skal bevares. Vi skal bevare badmintonhallen, tennisbanerne og de grønne områder. Enhedslisten foreslog, at der afsættes 25 millioner kroner i kommunens budget til ombygning af stadion på Nordre Strandvej. Flertallet vil bruge 57 millioner kroner på et nyt stadion. Vi ønsker breddeidræt og folkesundhed.
Vi siger nej til yderligere millioner skattekroner til kommerciel fodbold.

Velfærd
Vi siger nej til skattelettelser og ja til velfærd. Vores folkeskoler skal have flere penge. Vores børneinstitutioner skal have bedre normeringer, og besparelserne på plejehjem og hjemmepleje skal rulles tilbage. Vi skal have flere billige boliger.

Solidaritet
Vi ønsker en kommune der er solidarisk med de svageste. Ingen skal blive hængende på kontanthjælp. Det skal være lettere at få fleksjob eller førtidspension. Familier, der ikke har råd, skal have tilbud om billige kolonihaver, og børnene skal kunne gå gratis til fodbold og svømning og komme på ferie.

Grønt
Vi vil bevare de grønne områder til gavn for borgerne. Vi vil have en kommune, der går foran, når det gælder grøn energi, grøn transport, genbrug og effektiv affaldssortering.

Kollektiv transport
Vi vil styrke den kollektive trafik. Busser, lokaltog og kystbanens afgangstider skal hænge bedre sammen. Cykelstier skal udbygges og forbedres. Der skal være bedre cykelparkering ved stationerne.

Tog over sundet
Vi vil arbejde for en langsigtet planlægning af trafik og transport og mod en fast forbindelse for biler mellem Helsingør og Helsingborg.

Kultur for alle
Vi ønsker, at kommunen skal sikre, at kulturelle aktiviteter, oplevelser og fællesskaber – uanset om det er minigolf, rock eller klassisk – skal være tilgængelige for alle uanset indkomst.