Vores Byrådsmedlemmer

Ved kommunalvalget i 2021 fik Enhedslisten valgt to medlemmer til Byrådet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allan Berg Mortensen

Hvad vil du arbejde for i byrådet?

Mit største fokus er lighed. Lighed blandt mænd og kvinder, ml. ung og gammel. Lighed uanset etnicitet, kulturel baggrund og religiøs overbevisning. Lighed for Loke såvel som for Thor. Konkret betyder det at den økonomiske ulighed skal bekæmpes ved at dagsinstitutioner bliver billige og der serveres mad i skoler og dagsinstitutioner. Det gavner de mindst bemidlede og deres børn. Ghettoloven er et eksempel på ulighed og bør afskaffes. Borgere der bor i en såkaldt ghetto straffes dobbelt så hårdt som andre borgere hvis de begår en forbrydelse og i Helsingør er 96 familier blevet tvangsfjernet fra billige boliger pga ghettoloven.

Hvorfor er du gået ind i lokalpolitik?

Danmark er et lille men rigt land. Vi har råd til at alle får et godt liv med arbejde, uddannelse og bolig. Vi skal tale ordentligt til hinanden, på tværs af køn, etnicitet og religion. Sådan er det desværre ikke og det er grunden til at jeg er gået ind i politik.

Hvad er din baggrund? (uddannelse, job, familie etc.)

Jeg er pædagog, gift med Ellinor. Vi har tilsammen 2 børn og 3 børnebørn.

Hvordan bruger du din fritid?

Jeg er flittig bruger af byens kultur. Knejpefestival og den fantastiske gadeteaterfestival, Passagefestival er eksempler. Der ud over brygger jeg øl med gode venner og drikker øl med de samme gode venner. Det meste fritid bruges dog med familie-

Hvad kan du allerbedst lide ved Helsingør Kommune?

Jeg elsker Helsingør. Byen, vandet, skovene og omegnsbyerne. Jeg er født og opvokset i Helsingør og er efter 61 år stadig helt vild med byen og omgivelserne.

Fakta om Allan Berg Mortensen

Alder: 61 år

Medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget og Social- og Beskæftigelsesudvalget og Havnebestyrelsen.

Har siddet i byrådet siden 2006

 

 

 

 

 

 

Jørgen Bodilsen

(mere om Jørgen er på vej)